El Magnànim presenta el primer llibre d'Alexis Lara: Negacionisme de gènere

    • Data:07-03-2024
    El Magnànim presenta el primer llibre d'Alexis Lara: Negacionisme de gènere

    En la llibreria La Repartidora, situada en el barri de Benimaclet de València (carrer del Reverend Rafael Tramoyeres 8), s'ha presentat el llibre Negacionisme de gènere. Auge, expansió i mites de l'antifeminisme. Hi han intervingut Alexis Lara, autor del llibre i sociòleg, Rocío Vidal, prologuista i divulgadora científica coneguda en xarxes com La gata de Schrödinger, i Rosa Roig, politòloga i directora de la col·lecció «Estudis Universitaris / Gènere».

    La Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació publica el llibre dins de la col·lecció d'estudis de gènere i feminisme anomenada «Gènere», una subcol·lecció de la col·lecció «Estudis Universitaris», de la qual este llibre és el número 191. Esta subcol·lecció està dirigida per la politòloga de la Universitat de València Rosa Roig.

    Varen acudir a la presentació vora cent persones, que ompliren tot l'espai de la llibreria, on Rosa Roig feu una introducció del llibre i Alexis Lara i Rocío Vidal intercanviaren un diàleg sobre el negacionisme de gènere.

    Esta obra escodrinya els racons més térbols que s'amaguen darrere del teló de l'antifeminisme. Quan la covid-19 col·lapsà les societats, el confinament domiciliari va generar tot un submón de negacionismes i conspiracions que qüestionaven allò que donàvem per garantit.

    Enmig de la confusió, el negacionisme de gènere torna a emergir amb nous estils comunicatius que soscaven els fonaments de la igualtat entre hòmens i dones. Quan el moviment feminista semblava haver conquistat espais en l'agenda política i mediàtica, la reacció antifeminista ha irromput de nou amb força negant la construcció social del gènere.

    Amb un estil divulgatiu i una mirada crítica, l'obra analitza els meandres del negacionisme i exposa la realitat que s'amaga al cor del moviment antifeminista. Mitjançant aportacions de les ciències socials, l'autor ofereix una guia per a comprendre els orígens i les motivacions d'este moviment i proporciona ferramentes a totes les persones que defenen una societat basada en la justícia i la igualtat per a desarmar els arguments negacionistes.

    Alexis Lara Climent és sociòleg per la Universitat de València amb premi extraordinari de llicenciatura i màster en Comunicació, Cultura, Societat i Política per la UNED. Ha desplegat la seua carrera professional en l'àmbit de la comunicació política, social i digital, en el qual destaquen els seus treballs com a consultor polític i assessor comunicatiu. També ha treballat en departaments de premsa de diverses entitats públiques i privades. Ha exercit de professor associat del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València i ha participat en projectes d'investigació i innovació educativa vinculats al camp de la comunicació.

    És membre fundador de La Comarca Científica, plataforma valenciana de divulgació de les ciències socials, i vocal del Consell de la Ciutadania d'À Punt. Col·labora habitualment en les anàlisis electorals i les tertúlies de la televisió pública valenciana À Punt i participa en diversos mitjans de comunicació en qualitat d'analista i divulgador científic amb vídeos i articles.